کتاب عادت های اتمی

خلاصه کتاب عادت های اتمی

با خواندن این کتاب یاد می گیرید که عادت های کوچک را شناسایی کرده و با مدیریت آن ها روزی یک درصد بهتر از روز قبلتان شوید. با این کار هر سال سی و هفت برابر بهتر از سال قبلتان خواهید بود.

در این مقاله خلاصه کتاب عادت های اتمی به همراه جملات زیبا کتاب تقدیم شما می گردد

خلاصه کتاب عادت های اتمی

عادت ها اعمالی هستند که ما بدون فکر انجام می دهیم و روزمره ما را تشکیل می دهند. از آن جایی که ما این کارها را بدون فکر انجام می دهیم، از قدرت و تاثیر آن ها بی خبریم. تصور کنید هواپیمایی از لس آنجلس به مقصد نیویورک به پرواز در می آید. اگر خلبان این هواپیما دماغه ی هواپیمارا سه و نیم درجه کج تر تنظیم کند هیچ کس متوجه تغییری نخواهد شد. اما در نهایت مسافران بجای نیویورک از واشنگتن دی سی سر در می آورند.  در زندگی هم تکرار اعمال کوچک می تواند تغییر بزرگی در زندگی شما به وجود آورند. اگر اضافه وزن دارید، یک پیاده روی سی دقیقه ای، اضافه وزن شما را از بین نخواهد برد اما اگر این پیاده روی را هر روز تکرار کنید در طول چند ماه دیگر اضافه وزن نخواهید داشت. یا اگر تناسب اندام دارید و یک شب یک پیتزای بزرگ بخورید، فردای آن شب شما هنوز هم تناسب اندام خواهید داشت. اما اگر این کار را برای مدت ها هرشب تکرار کنید، پس از چند وقت اضافه وزن چشمگیری پیدا خواهید کرد.  یادتان باشد که تغییر زمان بر است و نیازمند صبر و پشتکار شماست. نتایج کنونی تان ممکن است قابل توجه نباشد اما اگر به مسیرتان ادامه دهید در طول زمان پیشرفت های محسوسی می بینید.  ایجاد تغییرات بزرگ نیازمند حرکات بزرگ و انقلابی نیست. کافیست تغییرات کوچکی در رفتار و عادات خود به وجود آورید تا در طول زمان نتایجی چشمگیر و بزرگ بدست آورید.

این مقاله را هم توصیه میکنم بخوانید : خلاصه کتاب چهار اثر فلورانس

عادت چیست؟ مغز ما با آزمون و خطا می آموزد که در چه شرایطی چه کاری را انجام دهد. پس از آموختن این عکس العمل ها دیگر به صورت خودکار عمل کرده و روی هر کار، زمانی برای سنجش انجام دادن یا ندادن یک کار صرف نمی کند. در واقع رفتار هایی که نتایج لذت بخشی دارند، آنقدر تکرار می شوند که به صورت خودکار درآیند. عادت ها این چنین فرآیندی را طی می کنند : هر عادت با یک نشانه یا انگیزه برای عمل شروع می شود. این انگیزه، اشتیاقی برای تغییر وضعیت را به همراه دارد. سپس فرد به این اشتیاق پاسخ داده و عادت خود را انجام می دهد. در نهایت هم به پاداشی که از انجام این عمل نشات می گیرد، می رسد. برای مثال وقتی در اتاقی تاریک می رویم، تاریکی و عدم توانایی دیدن اطراف نشانه ایست که باعث شروع فرآیند می شود. سپس اشتیاق بازیابی توانایی دیدن باعث می شود که کلید چراغ را فشار دهیم و پاداشی که دریافت می کنیم، آسودگی بازیابی بیناییمان است. پس هر عادت چهار عامل نشانه، اشتیاق، پاسخ و پاداش را دارد. حال که می دانیم عادت ها چگونه کار می کنند می توانیم تلاش کنیم که عادت های خوب را شکل بدهیم.

متوجه شدیم که دلیل انجام هر عادت و شروع شدن فرآیند آن، نشانه ها و محرک هایی هستند که این فرآیند را شروع می کنند. برای مثال وقتی عادت دارید هر روز صبح بعد از بیدار شدن قهوه بنوشید، بیدار شدن محرک عادت قهوه خوردن شماست. پس یکی از راه های تغییر عادت ها، تغییر محرک هایی است که باعث شروع انجام آن ها می شوند. تغییرات کوچک در محیط اطراف شما می توانند زمینه ساز ایجاد عادت هایی در شما باشند. می خواهید غذاهای سالم تری بخورید؟ غذا های سالم را آماده کرده و در دسترس قرار دهید و غذاهای ناسالم را از دسترس خود دور کنید. از دیگر روش های ایجاد عادت مثبت، استفاده از اهداف آن است. برای مثال در یک تحقیق از گروهی از مردم آمریکا پرسیدند که چگونه رای خواهند داد و کجا رای می دهند؟ از گروه دیگر نیز پرسیدند که آیا رای می دهند یا خیر؟ آمار نشان داد که تعداد بیشتری از مردم گروه اول رای داده اند. شما هم برای شروع یک عادت جدید، بجای در نظر گرفتن آن عادت، روی چگونگی و زمان و فرآیند آن تمرکز کنید.

این مقاله را هم توصیه میکنیم بخوانید : خلاصه کتاب آناکارنینا

مغز ما با ترشح هورمون دوپامین باعث می شود که زمانیکه ما یک عمل خوشایند مانند غذا خوردن را انجام می دهیم، احساس خوبی داشته باشیم. حتی زمانیکه به این کارهای خوشاید فکر می کنیم و آن ها را تصور می کنیم هم دوپامین ترشح می شود. در واقع در سیستم پاداش دهی مغز، خواستن چیزی با داشتن آن مساوی است. از این رو برنامه ریزی برای سفر پیش رو، قند را در دلمان آب می کند. پس جذاب بودن یک عمل باعث می شود  که دوپامین در مغز ما ترشح شود از این رو به احتمال بیشتری ما آن کار ها را انجام خواهیم داد. پس برای خلق یک عادت که چندان برای شما جذاب نیست، می توانید آن را به یک عملی که برایتان جذاب است و انجامش باعث ترشح دوپامین در مغز شما می شود، ربط دهید. یک دانشجوی مهندسی که نیاز به کم کردن وزن داشت و از تماشای نتفلیکس لذت می برد، با وصل کردن دوچرخه ثابت اش به لب تاب و برنامه نویسی یک کد در لب تاب که به او اجازه می داد فقط در حال رکاب زدن نتفلیکس ببیند، توانست بر نفرتش از رکاب زدن غلبه کرده و آن را تبدیل به عادتی خوشایند کند.

برای همیشگی کردن یک عادت، باید آن ها را آسان کنید. دو راه برای آسان سازی عادت ها وجود دارد. یکی از راه های آسان سازی عادت ها، کاهش اصطکاک است. آماده کردن کارت های تبریک و تسلیت از قبل، باعث می شود که در هر رویداد شما کارت ها را از قبل در خانه داشته باشید و نیازی به بیرون رفتن از خانه برای خرید کارت ها نداشته باشید. علاوه بر آن، افزایش اصطکاک نیز راه حل مناسبی برای از بین بردن عادت های بد است. اگر می خواهید کمتر تلوزیون ببینید، سیم آن را از برق بکشید تا هر بار یک کار اضافه و اصطکاک در جهت تماشای آن داشته باشید. راه دیگر آسان سازی عادت ها استفاده از قانون دو دقیقه است. طبق این قانون، هر فعالیتی می تواند به عادتی کوچک تبدیل شود که طی دو دقیقه قابل انجام است. برای مثال اگر می خواهید هر شب قبل از خواب کتاب بخوانید، هدف اولیه تان خواندن فقط دو صفحه از کتاب باشد. پس از خواندن دو صفحه کتاب به احتمال زیاد به خواندن ادامه می دهید. در واقع این قانون به شما کمک می کند که یک کار را شروع کنید. در واقع شروع کردن، اولین و مهترین قدم برای انجام یک کار است.

در دنیای امروز اغلب نتایج کارها فوری بدست نمی آیند و برای نتیجه گرفتن از کارها باید پشتکار، صبر و تداوم داشت. با این حال مغز ما به دنبال لذت ها و پاداش های فوری می گردد. از این رو پس از کمی تلاش کردن و ندیدن نتیجه ی آنی، دلسرد می شویم. نتایج عادت های خوب در بلند مدت پدیدار می شوند اما ما در میانه ی راه ناامید می شویم. اما عادت های بد در بلند مدت آثار بسیار مخربی دارند، ولی نتایج فوری آن ها لذت بخشند. برای تغییر یا ساختن عادت جدید برای عادات خوبی که لذت فوری ندارند، سعی کنید عاملی برای دریافت لذت فوری اضافه کنید. برای مثال زوجی که می خواستند کمتر بیرون از خانه غذا خورده و بیشتر در خانه آشپزی کنند تا پولی را ذخیره کنند، حسابی به نام سفر اروپا باز کرده و هر بار که در خانه آشپزی می کردند پولی را به آن حساب اضافه می کردند. نزدیک شدن به سفر اروپا، به این عادت خوب یک لذت فوری اضافه کرده بود.

برای پایبند ماندن به عادت ها چند راه وجود دارد. یکی از آن ها، پیگیری و ارزیابی عادت است. در یک دفترچه عادت هایی که می خواهید به آن ها عمل کنید را بنویسید و هرروز میزان عمل به آن ها را ارزیابی کنید. از دیگر راه های پایبندی به عادت درست کردن قرارداد عادت است. برای خود جریمه ای تعیین کنید و در قرارداد بنویسید که اگر به عادتتان پایبند نباشید چه عواقبی برایتان در پی دارد. سپس خودتان یا حتی چند نفر از نزدیکانتان آن را امضا کنید.

برای ایجاد یک عادت جدید از عادت های قدیمی خود استفاده کنید. اینگونه کاری که می خواهید انجام دهید سریع تر به یک عادت تبدیل می شود. فقط کافیست که عادت جدید را بلافاصله پس از عادت قدیمی خود شروع کنید.

معرفی کتاب عادت های اتمی

نویسنده ی کتاب باور دارد که عادت ها مانند اتم های ریزی هستند که زندگی ما را تشکیل می دهند. کوچک بودن این عادت ها شاید باعث شود که به خودی خود تاثیرگذار به نظر نرسند ولی در واقع مجموع این عادت ها، زندگی روزمره و آینده ما را تشکیل می دهند. تفاوت این کتاب با کتاب قدرت عادت این است که کتاب قدرت عادت تمرکز بیشتری  روی خود فرآیند عادت کرده است و کتاب عادت های اتمی، بخش کاربردی و روش استفاده از عادت را بیان کرده است.

جملات زیبا از کتاب عادت های اتمی

  • قدرتمندترین نتایج با تاخیر ظاهر می شوند.
  • هر قدر بیشتر به یک جنبه بخصوص از هویت خود افتخار کنید، انگیزه بیشتری برای حفظ عادت های مربوط به آن خواهید داشت.
  • موثر ترین فرم یادگیری تمرین کردن است، نه برنامه ریزی.
  • عادت‌ها بر اساس تعداد دفعات وقوعشان شکل می‌گیرند، نه بازه زمانی که رخ می‌دهند.

مشخصات کتاب

نام انگلیسی کتاب : The Atomic habit

نویسنده : جیمز کلیر

دیدگاه خود را درباره‌ی خلاصه کتاب عادت های اتمی با ما و دیگر کاربران به‌اشتراک بگذارید. به‌طور خلاصه کتاب عادت های اتمی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

منبع عکس : دیجیکالا

2 دیدگاه برای “کتاب عادت های اتمی”

  1. خلاصه کتاب عادت های اتمی
    کتاب بسیار عالی هستش
    راه کار خوبی برای از بین بردن عادتهای بد ارائه کرده
    و به کمک روشهای اون میتونم عادت های خوب رو در خودم ایجاد کنم
    ممنون از کتاب خوب
    به دوستان هم توصیه میکنم این کتاب رو بخونند
    اگر شما دوستان کتاب دیگری در ارتباط با ترک عادت بد می شناسید لطفا در پای کامتنم به من کلمنت بزارید

    • سلام به شما
      من هم از مطالعه کتاب لذت بردم
      به شما هم توصیه میکنم کتاب های حوزه توسعه فردی رو مطالعه کنید
      بهتون میخوام چندتا کتاب دیگه که مربوط به ترک عادت های بد هست معرفی کنم :

      1-کتاب قدرت عادت از چارلز دوهیگ
      2- کتاب عادت‌های کوچک از استفن گایز
      3- کتاب قانون ۵ ثانیه از مل رابینز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *