جادوی فکر بزرگ

خلاصه کتاب جادوی فکر بزرگ

میزان ثروت افراد، میزان خوشحالی و خشنودی از زندگی افراد به میزان تفکر شخص بستگی دارد. در بزرگ اندیشی افسونی نهفته است که می تواند زندگی افراد را تکان دهد. این کتاب به شما کمک می کند که با بزرگ اندیشی آشنا شده و آن را در خود تقویت کنید

در این مقاله خلاصه کتاب جادوی فکر بزرگ به همراه جملات زیبا کتاب تقدیم شما می گردد

خلاصه کتاب جادوی فکر بزرگ

موفقیت چیست؟ موفقیت به معنای برخورداری از بسیاری از مواهب است.  درآمد خوب، خانواده شاد، ترفیع شغلی، سلامتی و خیلی از مواهب دیگر موفقیت محسوب می شوند. همه ی انسان ها خواهان موفقیت خود هستند اما تعداد بسیار کمتری از آن ها به موفقیت خود باور و ایمان دارند. یادتان باشد که ایمان داشتن با آرزو کردن متفاوت است. نیروی ایمان چیز عجیبی و سحرآمیزی نیست. ایمان اینگونه عمل می کند: باور و اعتقاد ما به اینکه از عهده ی کاری بر می آییم به ما انرژی، مهارت و قدرت لازم برای انجام آن را می دهد. هرگاه باور داشته باشیم که می توانیم که کاری را انجام دهیم، روش انجام آن کار پیدا خواهد شد. برای دستیابی به موفقیت، ایمان راسخ نیاز است. طرز فکر ” امتحان می کنم ولی میدانم که عملی نیست” نتیجه ای جز ناکامی درپی نخواهد داشت. بی اعتقادی یک نیروی مخرب است. فکری که ایمانش را از دست داده یا دچار شک شده، پی دلایلی می گردد که دودلی خود را توجیه کند. مسبب بسیاری از شکست ها گرایش ناخودآگاه به شکست و نداشتن رغبت چندان به پیروزی است.

ذهن شما یک کارگاه فکر است. این کارگاه دو سرکارگر دارد. سرکارگر اول آقای کامیاب نام دارد که وظیفه اش تولید ذهنیات مثبت است. تخصصش این است که دلایلی بر واجد صلاحیت بودن، موفقیت و توانایی شما تولید کند. سرکارگر دوم آقای ناکام است که افکار تحقیرآمیز و منفی می سازد. شعار تخصصی او ” شکست می خورید” است. هر دوی این سرکارگران بسیار فرمانبردارند. با اشاره ای مثبت آقای کامیاب، و با اشاره ای منفی آقای ناکام برای خدمت حاضر می شوند. شک دارید؟ پس امتحان کنید. با خود بگویید ” امروز روز کسل کننده ایست”. آقای ناکام بلافاصله برای اثبات حرف شما حاضر خواهد شد و نشانه های یک روز کسل کننده را به شما نشان خواهد داد. یا برعکس. با خود بگویید ” امروز روز خوبی است.” آقای کامیاب حاضر خواهد شد و به شما نشان خواهد داد که امروز، روز معرکه ای است. حال تصمیم بگیرید. آیا قصد دارید هنوز هم آقای ناکام را به خدمت بگیرید؟ پیشنهاد نویسنده این است که او را اخراج کنید و آقای کامیاب را تمام وقت به کار بگیرید. پس ایستگاه اول برای رسیدن به موفقیت، ایمان داشتن به توانایی های خود است.

ایمان داشتن مانند خیلی دیگر از نیروهای دیگر انسان قابل تقویت است. حال چگونه نیروی ایمان خود را افزایش دهیم؟

الف) هیچ گاه به شکست فکر نکنید و فقط به پیروزی بیندیشید. زمانی که فرصتی بدست می آورید شک نکنید و باور داشته باشید که از پس آن بر خواهید آمد.

ب) به خود گوشزد کنید که از آنچه که فکر می کنید بهتر هستید. به یاد داشته باشید که موفقیت نیازمند هوش بیشتر یا قدرت خالق العاده ای نیست. افراد موفق اعتماد به نفس بیشتری دارند.

پ) بدانید که هدف های کوچک، نتایج کوچکی دارند. هدف های بزرگتر نیز نتایج بزرگتری دارند. مطمئن باشید که نقشه ها و ایده های بزرگتر اگر آسان تر از نقشه های کوچک نباشند، سخت تر نیستند. پس بزرگ اندیش باشید و هدف های بزرگ داشته باشید.

587c40657216f5a7bddb27d4a3a547b2a675a460 1618661027 1 - جادوی فکر بزرگ

برای دستیابی به موفقیت در رفتار مردم دقت کنید و آن ها را مطالعه کنید. اگر در رفتارهای آن ها دقت کنید متوجه خواهید شد که بزرگترین همراه و دوست افراد ناموفق عذرتراشی است . حتی افراد متوسط هم به نوع خفیفی از عذرتراشی دچار هستند. بالعکس وقتی به زندگی افراد موفق دقت می کنیم میبینیم که آن ها هم می توانند از همان بهانه و عذرها استفاده کنند، اما نمی کنند. افراد ناموفق زمانیکه قربانی شکست پذیری می شوند به مناسب ترین بهانه متوسل می شوند و با تکیه بر آن عدم موفقیت خود را توجیه می کنند. پس مطمئن شوید در راه رسیدن به موفقیت خود را در برابر بهانه تراشی واکسینه کنید. معمولا اکثر بهانه ها در این چهار دسته تقسیم می شوند. دسته اول، دسته ی برخوردار نبودن از سلامتی کامل است. راستش را بخواهید هیچ انسانی کاملا سالم نیست. از ناخوشی های کوچک و گذرا گرفته تا بیماری های دشوار و پیچیده برای اکثر انسان ها وجود دارند ولی این ما هستیم که تصمیم میگیریم با آن بیماری ها چگونه برخورد کنیم. حتی اگر بیماری و ناخوشی ما پیچیده و سخت باشد، آیا باید مغلوب آن شویم؟ یا اینکه تصمیم بگیریم تا لحظه ی مرگ زندگی کنیم. انسان های شاد و موفق تصمیم می گیرند که زندگی خود را فدای عارضه ها و بیماری ها نکنند. آن ها با بیماری ها و ناخوشی ها جنگیده و برای شاد و موفق زیستن تلاش می کنند. برای واکسینه شدن در برابر بهانه ی ناخوشی و عدم تندرستی این چهار نکته می توانند راهگشا و مثمر اثر باشند: اول آنکه در مورد بیماری خود با دیگران صحبت نکنید. صحبت در مورد ناخوشی ها ماند کود ریختن پای علف هرز است. وقتی در مورد ناخوشی خود صحبت کنید، هر قدرهم که آن ناخوشی ساده باشد، بدتر خواهد شد. نکته دوم آن است که انقدر نگران سلامتی خود نباشید. نگرانی و اضطراب بی مورد قطعا روی سلامتی شما اثر منفی خواهند داشت. نکته سوم آن است که بابت همینقدر سلامتی که دارید خوشحال و شکرگزار باشید و نکته چهارم آن است که به خود بگویید فرسودگی بهتر از شکستگی است. زندگیتان را فدای بیماری و ناخوشی نکنید.

گروه دومی که بیشتر بهانه های عذر تراشان را در خود جای می دهد، بهانه ی به اندازه ی کافی باهوش یا با استعداد نبودن است.  معمولا انسان ها در مورد هوش خود دو اشتباه بزرگ را مرتکب می شوند. اول آنکه هوش و استعداد خود را دست کم می گیرند. دومین اشتباه آن است که در مورد هوش و استعداد دیگران اغراق می کنند. اما در راه رسیدن به موفقیت آنچه راهگشاست میزان هوشمان نیست بلکه نحوه استفاده از همان مقدار هوشی است که داریم. از این رو نگرشی که نسبت به هوش خود دارید بسیار مهم تر از میزان هوش شماست. برای واکسینه شدن در برابر بهانه ی کمبود هوش و استعداد از این سه روش استفاده کنید:

الف) هیچ وقت خودتان را کم هوش و دیگران را باهوش قلمداد نکنید. یادتان باشدکه میزان هوش در موفقیت شما تاثیری ندارد.

ب) به خودتان یادآوری کنید که نگرشتان مهم تر از هوش شماست. در پی روش ها و دلایل موفقیت باشید تا بهانه ای برای شکست.

پ) به یاد داشته باشید که توانایی فکر کردن بسیار مهم تر از حفظ کردن اطلاعات است. بجای حفظ کردن و آموختن معلومات، خلاق باشید.

بهانه ی سومی که عذرتراشان به آن رو می آورند، بهانه های مربوط به سن است. هنوز خیلی جوانم، برای این کار خیلی پیرم، از سن و سال من گذشته است و بهانه هایی از همین موارد. انسان تقریبا از بیست سالگی وارد سن کارایی می شود و این کارایی را نزدیک به هفتاد سالگی از دست می دهد. به سن خود بیاندیشید. چندسالتان است؟ کجای این بازه ی پنجاه ساله ایستاده اید؟ آیا هنوز فکر می کنید که برای شروع یک کار دیر است؟ برای مثال اگر شما چهل سالتان باشد و به دنبال یک شغل جدید باشید، نزدیک به سی سال وقت دارید. آیا فکر می کنید هنوز خیلی جوانید؟ خیلی از رهبران جهان متوجه شدند که از افراد تحت رهبری خود جوان ترند. تنها چیزی که شما به آن برای شروع نیاز دارید اثبات کردن خودتان و اعتماد به نفس است. در آن صورت سن کم شما هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد. سن شما یک ضعف نیست مگر آنکه خودتان از آن یک ضعف بسازید. راه حل های مقابله با عذرتراشی سن :

الف) به سن کنونی خود خوش بینانه نگاه کنید. در پی افق های جدید باشید و سرزندگی و شور جوانی را در خود به وجود بیاورید.

ب) زندگی در عمل طولانی تر از آن است که مردم می اندیشند. حساب کنید که چقدر برای سازندگی فعالیت زمان دارید.

پ) یادتان باشد زمانی واقعا دیر است که اجازه دهید ذهنتان منفی بافی کند و فکر کند که دیگر دیر شده است.

0f528fede714bb8800a6e4f7da24d50918142ccf 1630028523 - جادوی فکر بزرگ

مورد آخری که مورد استفاده عذرتراشان قرار می گیرد تفکر ” آخر مورد من فرق می کند، من بدشانسم” است. همه ی ما با قانون علت و معلول آشنا هستیم و می دانیم که هر چیزی علتی دارد با این حال می شنویم که خیلی ها دلیل بسیاری از اتفاقات را اقبال خود می دانند. برای مثال وقتی یک نفر از بین چند کارمند ترفیع می گیرد همه دلیل این ترفیع را شانس و اقبال خوب وی تلقی می کنند ولی هیچ کس به این دقت نمی کند که اگر دلیل همه ترفیع ها در یک کشور شانس و اقبال بود، کارهای کشور از هم می گستت و حتما دلیلی پشت انتخاب آن فرد برای ترفیع وجود دارد. برای واکسینه شدن در برابر بهانه بد شانسی از روش های زیر استفاده کنید:

الف) قانون علت و معلول را بپذیرید. به آنچه که به ظاهر “شانس خوب” افراد گفته می شود بیشتر دقت کنید. قطعا چیزی به نام شانس نخواهید یافت.

ب) خیالبافی نکنید. هیچ کس بدون تلاش و با شانس موفق نمی شود. موفقیت فقط از طریق ضوابط آن بدست می آید.

جملاتی زیبا از کتاب جادوی فکر بزرگ

  • هر انسانی محصول افکار خویش است.
  • معلومات یک نیروی نهان است و فقط زمانی تبدیل به نیرو می شود که به کارآید.
  • فقط تصورات یک جوان می تواند از جوانی یک ضعف بسازد.
  • اعتماد به نفس تماما اکتسابی است. به این معنا که هیچ کس با اعتماد به نفس از مادر زاده نمی شود.
  • اقدام، ترس را از بین می برد.
  • ما بر اساس لغات و عبارات نمی اندیشیم بلکه صرفا بر پایه ی تصاویر و انگاره ها می اندیشیم.

دیدگاه خود را درباره‌ی خلاصه کتاب جادوی فکر بزرگ با ما و دیگر کاربران به‌اشتراک بگذارید. به‌طور خلاصه داستان جادوی فکر بزرگ را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

خوانندگان محترم می توانید مقالات نوشته شده خود و یا عکس هایی که با کتاب در منظره های مختلف گرفتید را ارسال کنید تا با نام خودتان در مجله اینترنتی کتاب خوب منتشر شود

یک دیدگاه برای “جادوی فکر بزرگ”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *